Fotografije kot okna v preteklost

Fotografije nam predstavljajo okna v preteklost, pogosto si ji lahko predstavljamo kot materializiran spomin. Zato ni čudno, da z njimi obdajamo in krasimo naše bivalne prostore, saj obstajajo delčki preteklosti, ki jih želimo v našo sedanjost priklicati čim pogosteje, saj so to sestavni delci tistega, kar nam osmišljuje življenje. Ker radi živimo in se dobro počutimo v okolju, ki je urejeno in estetsko, je pomembno tudi, da naša okna v preteklost opremimo z okvirji, ki bodo naš drag spomin pripeljali v sedanjost v elegantni obliki, kakršno si zasluži.

Okvir fotografije je torej kot nekakšen portal v svet preteklosti, časovni stroj, transporter, ki nam spet približa tisto, kar se neprenehoma in neizogibno oddaljuje. Spomini, ki jih želimo ohraniti, pa so seveda raznoliki, zato so tudi okvirji, ki jih shranjujejo, raznolikih oblik, barv in materialov. Nekatere spomine bomo v sedanjost najraje priklicali v razkošnem in v oči vpadajočem okviru, drugega bo v aktualnost najbolj ustrezno ponesel subtilen a eleganten okvir. So spomini, ki bodo najlepše oživeli obkroženi z naravno barvo lesa, drugim pa bo pristal izumetničen okras, ki bo poudaril njegovo žlahtnost in vrednost, ki jo je dodal našemu življenju, da si zasluži, da ga obdržimo pri sebi v najlepšem možnem okolju.

Naj spomin postane organski del sedanjosti

Kvaliteta materiala za okvir je prav tako pomembna kot kvaliteta njegove izdelave. Kadar se odločimo, da bomo življenski trenutek shranili v vizualno podobico in z njo okrasili naš prostore, ki so nam najbolj domači, takrat želimo, da se podoba vizualno sklada s svojo okolico. Pri izbiri primernega okvirja za našo fotografijo moramo tako biti pozorni tudi na že obstoječe pohištvo v prostoru, kjer načrtujemo, da bomo v nas zasijal košček naše preteklosti vsakič, ko bomo stopili vanj. Ker pa si želimo svoj spomin čimbolj organsko vključiti v prostor, ne pozabimo poskrbeti tudi za to, da bo našo fotografijo s prostorom zvezal karseda ustrezen in pazljivo izbran okvir.

You may also like...