Enostavno talno gretje

Katera možnost ogrevanja je najbolj enostavna? Talno gretje verjetno ne pride takoj na misel – grelne elemente bo treba namreč vgraditi pod pohodno površino in povezati z virom energije, kar zbudi pomisleke glede dela in investicij, tudi trajanje projekta je lahko problem. A tako izgleda le na prvi pogled. Sodobni električni sistemi omogočajo zelo enostavno vgradnjo in predvsem enostavno uporabo na dolgi rok, čemur dodajajo piko na i še druge prednosti, ki jih imajo takšni ogrevalni sistemi.

Grelne preproge

Učinkovito se je možno ogrevati kar s preprogo! To seveda ni običajna preproga, temveč takšna, ki vsebuje električne grelne elemente. Vgradi se neposredno pod pohodno površino, kjer ne zasede veliko prostora. Prav tako ni posebnih komplikacij z vgradnjo, čeprav bo treba odstraniti vrhnjo plast tal. Najbolj enostavna bo vgradnja grelne preproge v času gradnje ali renovacije, a tudi naknadno je možno tak sistem precej elegantno vgraditi, brez posebnega dela in stroškov, običajno kar v enem dnevu.

Grelne preproge ne potrebujejo povezave z vodovodom ali drugimi napeljavami, le dostop do električnega omrežja bo treba zagotoviti. Pravzaprav se sama preproga neposredno poveže le s termostatom, ta pa nato z elektriko – na ta način je vgradnja grelne preproge enostavna in dopušča dovolj prilagodljivosti, da najdemo pravo rešitev za vsak prostor.

Nadalje pa ima električno talno gretje še druge prednosti, zaradi katerih je priljubljena izbira med tistimi, ki iščejo kar se da enostaven in učinkovit sistem. Takšen sistem lahko povežemo z naprednimi termostati, ki omogočajo odlično upravljanje delovanja in popoln nadzor nad temperaturo. Ker je talno gretje odzivno in učinkovito, je možno prostore ogrevati z optimalnim izkoristkom in brez nepotrebnih izgub. Z ogrevanjem prostora po celi površini dosežemo odličen učinek že pri nižji temperaturi, kar ob vrhunskem izkoristku električnih grelnih elementov pomeni znaten prihranek na dolgi rok – gre za eno izmed najbolj ugodnih opcij! 

You may also like...